Om oss

Va kul att just du hittade till Hilfies hemsida.
Jag heter Sophie Ekström och bor på Ekerö tillsammans med Magnus, Sockan,  Honda och Nobless.
Vi kom i kontakt med rasen för ca 13 år sedan då vår Irish soft coated wheaten terrier ”Wima” lämnade familjen med ett tomrum.
Tom rummet blev för stort för min familj, så dom bestämde sig för en ny hund.
Min farbror  hade en dvärgschnauzer vid namnet Ludde som vi älskar så valet var inte svårt, nu bor Adde hos dom sedan Ludde fick komma till hundhimlen.
Kom i kontakt med en underbar uppfödare Kennel Jatzers, Susanne Jansson där vi fick äran att köpa ”Errol” och på den vägen är det.

Kenneln är registrerad i svenska kennelklubben och vi är även med i
Svenska Kennelklubben (SKK)
Svenska Schnauzer Pinchersällskapet
Dvärgschnauzerringen

Kennel Hilfies firar 10 år i år. Alla våra hundar lever som familjemedlemmar och tar upp den största delen av våran fritid, men det är sophie som sköter det mesta  runt hundarna så som avel, träning och tävling.

Sophie har gått Svenska Kennelklubbens hela uppfödarutbildning och Dvärgschnauzerringens kompletterande uppfödarutbildning också, är utbildad B figurant i Mentalbeskrivning . Sophie driver även Hilfies Hundvård som ligger i Bromma, hon brinner för pälsvård och skapande, hon håller även trimkurser kontinuerligt i lokalen i Bromma.

 

Målet med vår avel är att få fram rastypiska, friska indevider  som har härlig mentalitet. Vi följer Kennelklubbens och Dvärgschnauzerringens riktlinjer,  alla våra avelsdjur är ögonlysta och mediterade innan parning.

 

Alla våra hundar är försäkrade i Agria Djurförsäkringar där vårat ombud är: Malin Oskarsson 0322-62 55 44 / 0703-000 666
malin.oskarson@ombud.agria.se